FAQ

Veel Gestelde Vragen

Hoe zit het met de rechten van mijn boek?

De auteursrechten van jouw boek rusten altijd bij jou zelf. In het geval je boek eerder is uitgegeven door een uitgever, heb je waarschijnlijk een licentieovereenkomst getekend. Wanneer de uitgever jouw boek niet wil of kan herdrukken en daarmee niet zorgt voor de beschikbaarheid van het boek, is de overeenkomst vervallen. Wanneer je jouw boek wilt laten herdrukken adviseren we je om de uitgever een bevestiging te laten sturen van de ontbinding van de licentieovereenkomst.

Wat is het verschil tussen ‘gewoon’ drukwerk en Printing On Demand?

Eigenlijk is het belangrijkste verschil dat je met POD economisch in staat bent om vanaf oplage 1 een boek te maken. In het geval van ‘gewoon’ drukwerk kan dat theoretisch ook, maar dan wordt je exemplaar wel zeer kostbaar. Traditioneel offset drukwerk van je boek is interessant vanaf ongeveer 600 exemplaren.

Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd?

Nadat wij ervoor hebben gezorgd dat je boek POD-gereed is gemaakt, is de normale doorlooptijd van een bestelling 5 werkdagen.

Kan mijn boek ook in full color gedrukt worden?
De meeste boeken die wij (her)drukken hebben een full color cover en een zwart-wit binnenwerk. Daar zijn de prijzen ook op gebaseerd. De Printing On Demand drukmethode is minder geschikt voor full color boeken. De kwaliteit van de plaatjes is minder dan bij normaal drukwerk. En de kosten voor full color liggen hoger. Wat wel kan, is een aantal pagina’s met kleurenprints / foto’s toevoegen. Voor 12 kleuren pagina’s komt er dan ongeveer €0,90 bovenop de prijs van je boek. Laat ons weten wat je wensen zijn en wij vragen prijzen voor je op en adviseren de beste oplossing voor je plannen.

Wie doet de marketing en promotie van mijn boek?
Net als bij andere uitgevers ben je hoofdzakelijk zelf verantwoordelijk voor de promotie van je boek. Wij kunnen ervoor zorgend at je boek op alle grote webshops staat en we geven tips hoe je zelf je marketing op kunt pakken. Esther Jacobs geeft regelmatig lezingen, workshops en trainingen over dit onderwerp en veel van haar tips zijn online te bekijken, kijk maar eens op Youtube.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s